• home
 • video
 • pas verschenen

  Spaanse voetbalbond verwerpt idee om La Liga-match in VS te spelen

  Voetballen Messi en co. alsnog gewoon op Spaans grondgebied tegen Girona?

  De Spaanse voetbalbond gaat voorlopig niet akkoord met het idee om de La Liga-wedstrijd tussen FC Barcelona en Girona te laten doorgaan in Miami. Het duel zou moeten dienen ter promotie van de Primera Division in de Verenigde Staten.

  Volgens internationale regels zou een goedkeuring van de Spaanse bond echter noodzakelijk zijn. De statuten van de wereldvoetbalbond FIFA zeggen immers dat in deze zaak zowel de Spaanse en Amerikaanse voetbalbond, als de UEFA en CONCACAF (Noord- en Centraal-Amerikaanse voetbalbond, red.) hun akkoord moeten geven. 

   

  De Spaanse voetbalbond zou in een brief aan organisator La Liga meer informatie gevraagd hebben. Het idee is dus nog niet 100 procent afgeschoten.

   

  La Liga sloot vorige maand een 15-jarig contract met de multinational Relevent om de Spaanse competitie te promoten in Noord-Amerika. In eerste instantie kreeg het plan veel kritiek, onder meer van de Spaanse spelersvakbond AFE.