• home
 • video
 • pas verschenen

  "Raar dat er twijfel blijft bestaan over mijn imago in het voetbal"

  Yves Vanderhaeghe

  "Ik droom er al van mijn 8e van om iets te betekenen in het voetbal."

  Het seizoen is nog maar 7 speeldagen ver, maar de positie van Yves Vanderhaeghe bij AA Gent staat al weer onder druk. "De nederlaag tegen STVV is hard aangekomen, maar we weten dat we dat kunnen rechtzetten met een zege tegen Club Brugge."

  "AA Gent-Club Brugge is altijd een beladen wedstrijd", opent Yves Vanderhaeghe zijn persconferentie. "Het is een match die de fans meteen aankruisen als de kalender uitkomt. Als Gent-coach heb ik al 3 keer op een rij gewonnen tegen Club. Dat is geen zekerheid voor de toekomst, maar het toont dat we iets kunnen brengen tegen hen."

   

  "We hebben 2 zware werkpunten: efficiëntie voor doel en agressiviteit op het veld. Dat hebben we deze week erin proberen te pompen. Efficiëntie kun je moeilijk van de ene dag op de andere veranderen, maar voor zo'n match moet er toch voldoende agressiviteit en motivatie zijn."

   

  "Dit is ook een brave groep. Tegen Bordeaux pakten we geen enkele gele kaart, terwijl we toch aan het verliezen waren. Er is te weinig nijdigheid. Er is wel duelkracht, maar de spelers doen zichzelf soms te weinig pijn om de bal te recupereren."

   

  "Ik vind het wel jammer dat je elke speler constant moet blijven motiveren. Ze zijn immers verwend met de job die ze mogen uitoefenen. Voetbal is een spelletje, dat iedereen in deze zaal wel zou willen spelen."

  "Vertrouwen na gesprek met het bestuur"

  "We hebben allemaal tijd nodig", pleit Yves Vanderhaeghe onrechtstreeks ook voor zijn eigen job. "Er is veel veranderd en we zijn nog altijd een ploeg in opbouw."

   

  Vanderhaeghe had deze week wel een gesprek met het bestuur "en daar heb ik voldoende vertrouwen uit gehaald". "Wat er daarna in de pers komt, daar kan ik niet veel aan veranderen. Ik probeer het naast mij te leggen."

   

  "Toch vind ik het raar dat er twijfel blijft bestaan over mijn imago in het voetbal. Ik droom er al van mijn 8e van om iets te betekenen in het voetbal. Dat heb ik ook al kunnen doen. Maar het is de eerste keer dat ik zo hard moet vechten om te bewijzen dat ik enige kennis heb van het voetbal."

  Het is de eerste keer dat ik zo hard moet vechten om te bewijzen dat ik iets van voetbal ken

  Yves Vanderhaeghe