• home
 • video
 • pas verschenen

  Pijnlijke misser en viering die fout gaat: wie viel op in de Europa League?

  Lazio-speler Lulic tekende voor dé misser van speeldag 1.

  Speeldag 1 in de Europa League zit erop. Tijd om eens te kijken wie zich in positieve of negatieve zin liet opmerken. 

  Kololli gaat Jovanovic achterna

  FC Zürich pakte bij Larnaca de zege mee naar huis dankzij een penaltygoal van Kololli. Toen de Kosovaar zijn goal wou vieren met de meegereisde supporters, viel hij over de reclameborden de afgrond in. Het voorval herinnert ons aan een gelijkaardig incident met Milan Jovanovic. De ex-speler van Standard en Anderlecht viel ook de dieperik toen hij zijn goal voor Servië vierde op het WK 2010.

  Pijnlijke misser Lulic in debuutmatch Proto

  Silvio Proto transfereerde deze zomer van Olympiakos naar Lazio. De Belgische doelman mocht tegen Apollon Limassol debuteren bij de Romeinen. Proto hield de nul niet, maar Lazio won wel met 2-1.

   

  Lazio had gerust een doelpunt meer kunnen scoren trouwens. Maar Senad Lulic tekende echter voor dé misser van speeldag 1. 

  Assist Boyata bezorgt Celtic alsnog de drie punten

  Een andere Belg die zich liet opmerken, was Rode Duivel Dedryck Boyata. Celtic leek in het eigen stadion te blijven steken op een 0-0 gelijkspel tegen Rosenborg. Drie minuten voor tijd kopte Boyata de bal echter tot bij ploegmaat Griffiths, die alsnog voor de 1-0 zege zorgde.

  Twee Red Bulls geven de wedstrijd vleugels

  In de Red Bull Arena stonden het Duitse Leipzig en het Oostenrijkse Salzburg tegenover elkaar. Het werd een leuk treffen tussen de twee clubs die het energiedrankje als hoofdsponsor hebben. In de laatste minuten trok Salzburg met 2-3 aan het langste eind met een opmerkelijk doelpunt.

  Debuterende Luxemburgers tonen hun tanden

  Dudelange kwalificeerde zich als eerste Luxemburgse club ooit voor de poulefase van een Europese competitie. De Luxemburgers kregen met Milan op papier geen cadeau in hun debuutmatch. Dudelange beet echter van zich af en dreef Milan tot het uiterste. Een afweken doelpunt van Higuain was het enige verschil tussen beide clubs.

  Goals, goals, goals