• home
 • video
 • pas verschenen

  Herygers: "Van Aert overleeft dit wel"

  " "

  Paul Herygers is cocommentator voor Sporza.

  Het doorgaans rustige Lille staat op stelten met de hetze rond hun wereldkampioen Wout van Aert. Wat vindt onze cocommentator - en oud-wereldkampioen uit het Kempische dorp - daarvan?

  Begin deze week verbrak Van Aert eenzijdig zijn contract bij het Sniper Cycling van manager Nick Nuyens. Om dwingende reden, zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. Maar Sniper aanvaardt dat niet en trekt naar de arbeidsrechter.

   

  Het spel wordt hard gespeeld. Vandaag schrijft Het Laatste Nieuws dat Nuyens de mecanicien van Van Aert, die net als de renner naar de VS is afgereisd, verbiedt om Van Aert te helpen voor de Wereldbekercrossen aldaar.

   

  Herygers kijkt het met grote ogen aan bij Radio 2: "Dat dit zulke proporties aanneemt, is vreemd. Die mecanicien staat op de loonlijst van de ploeg. En als de coureur in kwestie de ploeg verlaat, zou je denken dat dit een logisch gevolg is. Het is een vervelende zaak. Niet dat er geen volk is in Amerika, maar dat is een man die je eigenlijk niet kan missen."

  " "

  Wout van Aert op de fandag in zijn Lille een 10-tal dagen geleden.

  "10 dagen geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht in Lille"

  Het relaas van Van Aert beroert de gemoederen in het crossdorp. "Dit is uit de lucht komen vallen. Nog maar een dag of 10 geleden was er zijn fandag in Lille. Daar was toen geen vuiltje aan de lucht. En dan gebeurt misschien wel het strafste dat ooit gebeurd is: een renner die er zo zijn buik van vol  heeft dat hij de ploeg stante pede verlaat. En het geldgewin aan zich laat voorbijgaan. Al moet dit laatste nog blijken. Dit had niemand zien aankomen."

  Paul Herygers.

  "Van Aert kan wel wat hebben"

  De fans leven mee met hun poulain, die als onafhankelijke zal rondrijden in de VS. Wat verwacht Herygers aan sportieve gevolgen voor de wereldkampioen in deze hetze? "Van Aert kan wel wat hebben. Vorig jaar is hij ook verschillende keren geklopt door Van der Poel. Dan zou je denken dat hij daar moedeloos van wordt. Maar wie is er uiteindelijk wereldkampioen geworden?"

   

  "Dit gaat hij ook wel kunnen klaren. Mentaal overleeft hij dat wel. Maar het is nooit tof om op deze manier aan het nieuwe seizoen te beginnen."