• home
 • video
 • pas verschenen

  Fisher schrijft golfgeschiedenis: eerste 59 in bestaan European Tour

  Oliver Fisher

  Fisher werd nadien getrakteerd op een champagnedouche.

  De Brit Oliver Fisher heeft voor een stunt van formaat gezorgd. De 46-jarige Fisher mag zich de eerste golfer in de geschiedenis van de European Tour noemen die in een rondje 59 slaagde. 

  Ei zo na werd het nog 58, maar de poging van Fisher rolde enkele milimeters naast de hole voorbij. Vanop ongeveer één meter was het dan bijna onmogelijk voor de Brit om te missen. Fisher beleefde enkele zenuwslopende momenten, maar kon alsnog zijn zenuwen onder controle houden. 

   

  Hij sloeg 10 birdies en een eagle zonder maar een fout te maken in de tweede ronde van de Portugal Masters. Goed voor een stukje golfgeschiedenis dus. Op de Amerikaanse PGA Tour is het tot op heden nog maar 10 keer gebeurd dat iemand minder dan 60 slagen nodig had. Eentje daarvan was een 58, op naam van Jim Furyk in 2016.

   

  "Natuurlijk wist ik dat ik kans maakte op een goed resultaat toen ik goed van start ging", zei Fisher na zijn prestatie. "Maar het was belangrijk om mezelf eraan te herinneren dat ik hier was om plezier te maken en te genieten. Het is helemaal anders dan een paar jaar geleden hier. Toen moest ik nog vechten om mijn plek te behouden. Dat had ik in het achterhoofd, dat het allemaal veel erger kon zijn. Maar het was leuk en ik heb ervan genoten."

  De indrukwekkende prestatie van Fisher