• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Dragrace tussen F-16, Tesla, F1-auto, superbike: wie wint?

  Wie van de 7 zal het halen?

  In Turkije hebben ze de "ultieme race" georganiseerd om te bepalen welk vervoermiddel het snelste is over een afstand van 400 meter. Met de wedstrijd willen ze de nieuwe luchthaven in Istanbul in een positief daglicht te stellen.

  Over een maand wordt de felbekritiseerde luchthaven van Istanbul in gebruik genomen, maar nu al kreeg het tarmac een soort vuurdoop. In het kader van het tweedaagse festival "Teknofest" werd een dragrace georganiseerd door enkele reuzen van de weg en de lucht.

  Stonden aan de start:

   

  • F-16 gevechtsvliegtuig
  • 605 Aircraft-vliegtuig
  • Red Bull F1-bolide
  • Elektrische auto van Tesla PL 1000DL
  • Aston Martin
  • Lotus Evora
  • Kawasaki superbike

  Bekijk hieronder wie de race wint