• home
 • video
 • pas verschenen

  IJshockeyspeler velt tegenstander met laffe "sucker-punch"

  IJshockeyspeler Aaron Ekblad verliet bloedend het ijs.

  In de NHL is beroering ontstaan na een vechtpartij. Een vechtpartij is niet zo uitzonderlijk in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie, maar deze keer wel. "Als iemand zijn handschoenen niet weg doet, dan wil hij niet vechten."

  In de oefenwedstrijd tussen de Montréal Canadiens en de Florida Panthers kwam het tot een botsing tussen Max Domi (Canadiens) en Aaron Ekblad (Panthers). Ekblad was duidelijk niet geïnteresseerd in een knokpartij, maar Domi liet niet betijen.

   

  Hij greep Ekblad bij zijn kraag en toen die niet reageerde na enkele plaagstoten, gooide hij zijn handschoen op het ijs en deelde een klap uit in het gezicht van Ekblad. Die ging tegen het ijs voor de scheidsrechters tussenbeide konden komen.

   

  Ekblad verliet bloedend het ijs en kwam niet meer terug, Domi wed uitgesloten. "Zoiets doe je niet", zei Florida-goalie Roberto Luongo. "Je moet respect hebben voor je tegenstanders. En als je tegenstander niet wil vechten, dan moet jij niet je handschoenen uitdoen en hem in het gezicht slaan. Dat is laf, zo"n "sucker-punch" had ik niet verwacht."

  Bekijk de "vechtpartij" tussen Domi en Ekblad