Schermwereld rouwt om dood van viervoudig olympisch kampioen

  Gyozo Kulcsar (l) viert met zijn poulain Emese Szasz goud in Rio.

  De Hongaarse schermlegende Gyozo Kulcsar is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Hongaarse Olympische Comité bekendgemaakt. 

  Kulcsar was actief als schermer in de jaren 60 en 70. Hij veroverde 4 olympische titels en was ook drie keer wereldkampioen. Die olympische titels behaalde de Hongaar tussen 1964 en 1972.

   

  In 1964 in Tokio en 1972 in München won hij het teamevent, in 1968 in Mexico veroverde hij goud in zowel team- als individueel verband. Hij veroverde verder ook  nog twee bronzen plak tijdens het individueel toernooi, in 1972 en in 1976 in Montréal.

   

  Na zijn actieve carrière trad hij in dienst als coach voor de Hongaarse jeugd. Hij leidde diverse topschermers op, waarvan Emese Szasz (olympisch kampioen degen in Rio de Janeiro) de laatste was. Szasz reageerde met een foto op Instagram.