• home
 • video
 • pas verschenen

  Putte-Kapellen verdwijnt van internationale kalender: "Heeft voordelen"

  "Tal van voordelen aan nationale status."

  Putte-Kapellen geeft zijn 1.1-status op de UCI-kalender op. Organisator Golazo kiest voor de formule van een "nationale wedstrijd". "Die past veel beter bij de koers", klinkt het.

  De Sluitingsprijs Putte-Kapellen is de laatste wegwedstrijd van het seizoen in België. De koers vindt dit jaar plaats op dinsdag 16 oktober. Als wedstrijd op de nationale kalender en dus niet meer op de internationale onder de categorie 1.1, zoals de voorbije jaren het geval was.

   

  Golazo nam de Sluitingsprijs vorig jaar over. Op die manier redde het de wedstrijd van de ondergang aangezien het organiserende comité eerder de handdoek had gegooid.

   

  "De formule "nationale wedstrijd" past veel beter bij de spirit van de koers", stelt Golazo. "De jongste jaren stond de wedstrijd op de internationale kalender als UCI Europe Tour 1.1, maar in een verder verleden is de Sluitingsprijs altijd een nationale wedstrijd geweest."

   

  "Daar zijn tal van voordelen aan verbonden. Zo zijn de deelnemende ploegen niet beperkt tot een maximum van 7 renners en kunnen we anderzijds ook individuele renners en plaatselijke wielerhelden laten starten. Binnenkort zullen we de eerste namen bekendmaken."     

  Renners worden opnieuw voorgesteld in Putte-Kapellen

  Ook nieuw is dat de rennersvoorstelling van het centrum van Kapellen verhuist naar de oude vertrouwde startplaats aan de Ertbrandstraat in Putte-Kapellen.     


  "Dit sluit eveneens beter aan op de historiek van de wedstrijd", aldus Golazo. "De presentatie begint om 11.45u. Een uur later volgt de officieuze start in de Ertbrandstraat, waar pal op de grens met Nederland traditiegetrouw ook de finish is en blijft. Het peloton zal 10 rondjes van 16,7 km afwerken."

  De Nederlander Arvid de Kleijn won de Sluitingsprijs 2017.

  De Nederlander Arvid de Kleijn won de Sluitingsprijs 2017.