• home
 • video
 • pas verschenen

  Lobato laat de Italianen een poepje ruiken in de Coppa Sabatini

  Juan José Lobato

  Het is de 15e profzege van de 29-jarige Lobato.

  Juan José Lobato (Nippo-Vini Fantini) heeft zijn seizoen op de valreep nog wat meer kleur gegeven met een eerste zege. Hij ontliep in de Coppa Sabatini de sprint, waardoor Sonny Colbrelli (2e) en Gianni Moscon (3e) baalden.

  Lobato ontloopt de sprint en wint de Coppa Sabatini

  AG2R (Bardet) en Bahrein-Merida (Colbrelli) namen hun verantwoordelijkheid in de achtervolging op een zestal, waarvan Fausta Masnada het het langst volhield. Bardet gooide in de slotronde ook zijn bommetje en kreeg onder meer de Belgische WK-ganger Meurisse, Visconti en Sebastian Henao mee. Ze kregen evenwel te weinig ruimte.

   

  Op de laatste beklimming naar Peccioli viel Albanese eerst aan en daarna op de grond. Juan José Lobato maakte van de verwarring gebruik om weg te springen en zo de snelle mannen te verschalken. Het is zijn eerste zege van het seizoen en hij is pas de 2e Spanjaard op de erelijst van de Coppa Sabatini.

  Uitslag Coppa Sabatini (1.1)

  1. Juan José Lobato (Spa) - 202 km in 4u41'37"
  2. Sonny Colbrelli (Ita) - allen zelfde tijd
  3. Gianni Moscon (Ita)
  4. Marco Canola (Ita)
  5. Alexis Vuillermoz (Fra)
  6. Francesco Gavazzi (Ita)
  7. Julien Simon (Fra)
  8. Dion Smith (NZe)
  9. Benoît Cosnefroy (Fra)
  10. Warren Barguil (Fra)