• home
 • video
 • pas verschenen

  De Plus en Lampaert rijden WK ploegentijdrit voor Quick-Step Floors

  " "

  De Plus (l) en Lampaert (r) samen op teamstage begin dit jaar.

  Voor de laatste editie van het WK tegen de tijd voor merkenploegen rekent Quick-Step Floors op Laurens De Plus, Yves Lampaert, Niki Terpstra, Maximilian Schachmann, Kasper Asgreen en Bob Jungels. De Belgische WorldTour-formatie heeft een naam hoog te houden: het won het WK in 2012, 2013 en 2016.

  Tom Steels is een van dé bewerkers van de wereldtitels tijdrijden. "De ploegentijdrit betekent traditioneel veel voor Quick-Step. We willen ook in de voorlopig laatste editie top zijn", zegt de ploegleider. "Maar we weten dat het niet makkelijk wordt om te winnen." Vorig jaar won Team Sunweb.

   

  "Ik vind het jammer dat het hier eindigt voor dit event, maar we gaan nog een laatste keer alles geven." Vorig jaar in Bergen, in Noorwegen, was Team Sunweb de winnaar.

  "40 kilometer vlak en dan 5 kilometer klimmen"

  Wat mogen we zondag verwachten van de race van 62,1 kilometer? Steels: "Het is een uitdagend parcours. Je start met 40 vlakke kilometers, waarna 5 kilometer geklommen moet worden. De jongens moeten dus een hoog tempo op het vlakke opleggen, maar nadien ook bergop de snelheid hoog houden." Vanaf de top van de klim is het nog 17 kilometer naar de streep.

   

  "Het team is goed gebalanceerd, met renners die goed bergop kunnen en tempobeulen op het vlakke. het is geen technisch parcours, maar in de laatste kilometers komen we wel nog enkele verkeerseilanden en rotondes tegen."

  Selectie Quick-Step Floors:
  Yves Lampaert
  Laurens De Plus
  Niki Terpstra (Ned)
  Kasper Asgreen (Den)
  Maximilian Schachmann (Dui)
  Bob Jungels (Lux)