• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-F1-rijders: "Maak aparte kampioenschappen voor vrouwen"

  Lella Lombardi en Christine Beckers

  De Belgische Christine Beckers (r) en Lella Lombardi waren 2 vrouwelijke pioniers in de autosport.

  Vrouwen zijn nog altijd een zeldzaamheid in de autosport en dus pleit ex-F1-rijder Timo Glock ervoor om aparte kampioenschappen voor hen op te richten. "Net zoals je ook vrouwenvoetbal naast mannenvoetbal hebt."

  Het aantal vrouwen dat succesvol was of is in de autosport is op één hand te tellen. Fysiek hebben ze het immers moeilijk om op te boksen tegen hun mannelijke collega's. Daarom stelt Timo Glock voor om met aparte kampioenschappen, zoals voor Formule 1 en DTM, te beginnen voor vrouwen.

   

  Ex-F1-wereldkampioen David Coulthard steunt het idee van Glock in de Rheinische Post. "Formule 1 voor vrouwen zal er vroeg of laat komen. Net zoals bij het tennis, het voetbal en veel andere sporten zullen de vrouwen zich met elkaar kunnen meten. Ik vind dat een heel redelijk idee."

  Formule 1 voor vrouwen zal er vroeg of laat komen

  David Coulthard