• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens neemt afscheid van Duitse coach Kindlmann

  Elise Mertens en Dieter Kindlmann op de US Open.

  Elise Mertens heeft de samenwerking met coach Dieter Kindlmann stopgezet. Mertens (WTA-15) is naar China afgereisd zonder coach. 

  Elise Mertens werkte sinds eind juli met Dieter Kindlmann en de samenwerking leek een succes. Met goeie prestaties in Noord-Amerika (halve finales San Jose, kwartfinales Montréal en Cincinnati en 1/8e finales US Open) leek Mertens haar draai gevonden te hebben.

   

  Maar nu heeft Mertens op Twitter aangekondigd dat ze afscheid neemt van Kindlmann. "Vooruitgaan betekent voortdurend leren hoe je het perfecte team rondom jezelf bouwt", schrijft Mertens. "We gaan niet stoppen tot het 100 procent juist zit, stap voor stap naar de top. Bedankt Dieter voor je passie en je professionaliteit."

   

  Kindlmann was voor Mertens al de derde trainer van het seizoen, na haar voormalige vriend Robbe Ceyssens en de Nederlander Rick Vleeschouwers.