• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Amerikaanse voetbalbond wil Copa America in zelfde jaar als EK

  CONMEBOL-voorzitter Dominguez pleit voor een harmonisering van de kalender.

  De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL heeft het plan om de Copa America in hetzelfde jaar te organiseren als het EK voetbal. Voorzitter Alejandro Dominguez heeft een plan ingediend bij de wereldvoetbalbond FIFA, die het nog moet goedkeuren.

  De Copa America, het Zuid-Amerikaanse landentoernooi, vindt traditioneel het jaar na de wereldbeker plaats. Zo is Brazilië het gastland voor de editie van 2019. De CONMEBOL wil echter het jaar nadien een nieuwe editie houden en vanaf dan de Copa America telkens in een even jaar blijven organiseren.

   

  Vermits de CONMEBOL deel uitmaakt van de FIFA, moet de wereldvoetbalbond zijn zegen geven. Wanneer een uitspraak verwacht wordt, is nog niet geweten. 

  In 2016 werd er al eens uitzonderlijk een Copa America georganiseerd. De Copa América Centenario vond toen plaats ter ere van het 100-jarige bestaan van de CONMEBOL. 

  Voor het eerst geen uitnodiging voor Mexico

  De volgende editie van de Copa America vindt volgend jaar plaats. Van 14 juni tot 7 juli zal er in Brazilië gezocht worden naar een opvolger voor Chili. 

   

  Naar goede gewoonte zijn er ook weer twee gastlanden die zullen meedoen, waardoor het toernooi telkens 12 landen telt. Die eer valt in 2019 te beurt aan Japan en Qatar. Hierdoor kreeg Mexico voor de eerste keer ooit geen uitnodiging van de CONMEBOL.