• home
 • video
 • pas verschenen

  Konrad (Oos), Fuglsang (Den) en Roglic (Svn) voeren hun land aan op WK

  Goudhaantje Primoz Roglic is het Sloveense speerpunt op het WK.

  Met het WK wielrennen in Innsbruck (30 september) in aantocht maken steeds meer landen hun WK-team bekend. Zo laten ook Slovenië, Denemarken en Oostenrijk vandaag hun selectie los.

  Denemarken richt zijn pijlen op Astana-ploegmakkers Jakob Fuglsang en Michael Valgren Andersen. De 26-jarige Valgren triomfeerde in het voorjaar in de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race. De 33-jarige Fuglsang is al jaren een sterke klimmer. In het voorjaar won hij nog een bergetappe in de Ronde van Romandië.     

   

  Bij thuisland Oostenrijk is het kopmanschap voor Patrick Konrad. De 26-jarige klimmer versierde dit jaar ereplaatsen in onder meer de Waalse Pijl en de GP's van Québec en Montréal.     

   

  Slovenië tot slot rekent op een topprestatie van goudhaantje Primoz Roglic. De nummer 4 van de Tour, waarin hij een etappe won, is aan een erg sterk seizoen bezig. Hij pakte eerder dit jaar ook al de eindzeges in de Ronde van het Baskenland, Ronde van Romandië en Ronde van Slovenië.

  Selectie van Oostenrijk:

  • wegrit: Michael Gogl (Trek-Segafredo), Felix Großschartner (BORA-hansgrohe), Patrick Konrad (BORA-hansgrohe), Gregor Mühlberger (BORA-hansgrohe), Lukas Pöstlberger (BORA-hansgrohe), Georg Preidler (Groupama-FDJ)     
  • tijdrit: Matthias Brändle (Trek-Segafredo), Georg Preidler (Groupama-FDJ)

  Selectie van Slovenië:

  • wegrit: Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), Grega Bole (Bahrain-Merida), Matej Mohoric (Bahrain-Merida), Domen Novak (Bahrain-Merida), Luka Pibernik (Bahrain-Merida), Jan Polanc (UAE Emirates), Simon Spilak (Katusha-Alpecin), Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice)     
  • tijdrit: Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice)

  Selectie van Denemarken:

  • wegrit: Kasper Asgreen (Quick-Step), Matti Breschel (EF Education First), Niklas Eg (Trek-Segafredo), Jakob Fuglsang (Astana), Jesper Hansen (Astana), Mads Würtz Schmidt (Katusha), Michael Valgren (Astana), Emil Vinjebo (ColoQuick)     
  • tijdrit: Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg), Søren Kragh Andersen (Sunweb)

  Michael Valgren Andersen in de Omloop Het Nieuwsblad: