• home
 • video
 • pas verschenen

  Thibault Vlietinck: het nieuwe "Brommerke" van Club Brugge?

  Het regende tijdens en na de match felicitaties voor Vlietinck.

  Club Brugge-coach Ivan Leko verraste gisteren iedereen door Thibault Vlietinck een basisplaats te gunnen tegen Borussia Dortmund. Vlietinck stelde niet teleur. Net voor het uur werd de jeugdspeler met een staande ovatie naar de kant gehaald. Wie is nu Thibault Vlietinck?

  Vlietinck debuteerde voor Club Brugge onder Michel Preud'homme in oktober 2016. Vorig seizoen gunde Leko hem wat extra ervaring in vier Jupiler Pro League-wedstrijden.

   

  Vorige week vrijdag volgden zijn eerste speelminuten van dit seizoen. Tegen Lokeren mocht de flankspeler 23 minuten voor tijd invallen. Niemand die er ook maar aan durfde te denken dat de 21-jarige Belg vier dagen later zou debuteren in de Champions League met een basisplek tegen Dortmund. 

  Vlietinck viel op door zijn werkijver en grinta. Volgens Club Brugge beschikt de Knokkenaar over bijzonder veel kwaliteiten. "Een goede voorzet, uitstekende motor, mentaliteit, snelheid, techniek en een goed spelinzicht", klinkt het op de website.

  Leko: "Cv of salaris van speler interesseren me niet"

  “Ik heb mijn best gedaan voor de ploeg", zo beoordeelde de student economische wetenschappen aan de Universiteit Gent zijn match. "Ik heb er hard voor gewerkt, de coach gelooft in mij en ik ben hem dankbaar voor de kans. Aan mij nu om verder te werken.”

  Ivan Leko had gisteren zijn vuurdoop als coach in de Champions League. Dat belette hem niet om te verrassen met de basisplaats van Vlietinck. "Het cv of salaris van een speler interesseren me niet", verklaarde Leko zijn keuze. "Thibault heeft kwaliteiten en bezorgt onze ploeg snelheid."

  "Chapeau, Thibault"

  Ook de Club Brugge-supporters waren in de wolken met de prestatie van Vlietinck gisteren. Op Twitter vlogen de complimenten voor de jonge flankspeler in het rond. 

  Bekijk hier het interview met Vlietinck na Brugge-Dortmund