• home
 • video
 • pas verschenen

  Moscon onderstreept in de Ronde van Toscane nog eens zijn WK-vorm

  Gianni Moscon.

  Moscon klopt Bardet in de sprint.

  Gianni Moscon (24) heeft zijn tweede zege op enkele dagen tijd geboekt. De Italiaan won zaterdag al de Coppa Agostoni, vandaag was de Sky-renner de snelste van een trio in de Ronde van Toscane. Met zijn tweede zege in een Italiaanse semiklassieker bewijst Moscon dat hij meer dan klaar is voor het WK.

  Gianni Moscon moest na zijn wapperende handjes in de Ronde van Frankrijk een tijdje op het strafbankje plaatsnemen, maar de Italiaan heeft duidelijk niet stilgezeten. Zaterdag knalde hij bij zijn rentree al naar de zege in de Coppa Agostoni.

   

  Moscon moet aan Italiaans bondscoach Davide Cassani zijn WK-vorm bewijzen in de Italiaanse najaarsklassiekers en doet dat voorlopig met verve. Vandaag dook hij op Toscaans grondgebied de finale in met Romain Bardet en Domenico Pozzovivo.

   

  Pozzovivo probeerde zijn gezellen te verrassen in de laatste kilometer, maar Moscon nam zijn verantwoordelijkheid en stekte zijn landgenoot bij zijn nekvel.

   

  Pozzovivo trok dan maar de sprint aan, Bardet had uiteindelijk geen verhaal tegen de machtige spurt van de Italiaan. Bondscoach Cassani zal in zijn nopjes zijn met het nieuwe zegegebaar van Moscon, zeker nu Vincenzo Nibali en Fabio Aru in de Vuelta hun hoogvorm niet konden laten zien.

  Uitslag Ronde van Toscane (1.1):
  1. Gianni Moscon (Ita) 199 km in 5u13'03"
  2. Romain Bardet (Fra) z.t.
  3. Domenico Pozzovivo (Ita) op 5"
  4. Giovanni Visconti (Ita) 1'22"
  5. Marco Tizza (Ita) z.t.
  6. Mattia Cattaneo (Ita)  
  7. Matej Mohoric (Svn)  
  8. Mauro Finetto (Ita)  
  9. Matthias Frank (Zwi)  
  10. Diego Ulissi (Ita)