• home
 • video
 • pas verschenen

  Records voor Messi en Casillas op openingsspeeldag Champions League

  Messi viert zijn goal tegen PSV.

  Enkel Raúl deed het Messi voor om 14 Champions League-seizoenen op een rij te scoren.

  Lionel Messi (FC Barcelona) en Iker Casillas (FC Porto) hebben zich gisterenavond in de geschiedenisboeken van de Champions League gevoetbald. Messi scoorde voor het 14e Champions League-seizoen op een rij een goal, terwijl Casillas al voor de 20e keer deelneemt aan het kampioenenbal.

  Messi zette net na een half uur Barcelona op voorsprong tegen PSV Eindhoven. De Argentijn schilderde een vrije trap netjes in de winkelhaak. Met die goal wist de superster nu al 14 Champions League-seizoenen (sinds 2005, red.) op  een rij te scoren.

   

  Enkel Raúl deed het Messi voor. De Spanjaard produceerde zijn Champions League-goals tussen de seizoenen 1997–98 en 2010–11 voor Real Madrid en Schalke 04.

  Ook unieke prestatie voor "San Iker"

  Ook Iker Casillas mocht vieren toen hij met Porto het terrein op moest tegen Schalke 04.  De Spaanse doelman, 37 jaar intussen, had tegen de Duitsers een basisplaats en staat daarmee al nu twintig seizoenen op een rij onder de lat in de Champions League.

   

  Casillas maakte in 1999 zijn debuut voor Real Madrid en miste geen enkel seizoen in het kampioenenbal bij de Madrilenen. Sinds 2015 keept Casillas bij Porto waar hij ook de vaste waarde tussen de palen is.

   

  Casillas is overigens ook de speler met de meeste CL-matchen achter zijn naam (172 momenteel, red.).