• home
 • video
 • pas verschenen

  Pochettino reageert kribbig na vraag over Alderweireld: "Geen respect"

  Pochettino tijdens de persconferentie na de match.

  Pochettino was "not amused" met de vraag waarom Trippier en Alderweireld niet geselecteerd waren.

  Tottenham slikte gisteren een bittere pil in zijn openingsduel van de Champions League. In de toegevoegde tijd verloor de Londense club met 2-1 bij Inter. In de persbabbel achteraf reageerde Spurs-coach Mauricio Pochettino als door een wesp gestoken na een vraag van een journalist.

  De reporter vroeg op een gegeven moment aan Pochettino waarom hij verdedigers Kieran Trippier en Toby Alderweireld niet had opgenomen in zijn selectie.  De Argentijn kon de vraag duidelijk niet smaken.

   

  "Op dit moment toon je geen respect voor de spelers die vanavond wel op het veld stonden. Waarom doe je dat?", reageerde een kribbige Pochettino. "Je mag mij de schuld geven voor het samenstellen van de selectie, maar val niet de spelers aan die vanavond in actie kwamen."

   

  En nog was de coach niet uitgeraasd. "Het lijkt alsof je vindt dat er maar elf goede spelers zijn en de rest waardeloos is. Wij hebben 25 spelers. Het is heel pijnlijk om je te horen over spelers die er niet zijn, want daarmee doe je geen recht aan de jongens die tegen Inter heel hard hun best hebben gedaan."

  Pochettino: "Je moet mijn beslissing respecteren"