• home
 • video
 • pas verschenen

  Maximilian Schachmann verlaat "The Wolfpack" voor BORA-hansgrohe

  Schachmann met het vreugdegebaar.

  Schachmann brak dit jaar door met ritzeges in onder meer de Giro en de Ronde van Catalonië.

  Maximilian Schachmann zal volgend seizoen niet meer rondrijden in het shirt van Quick-Step Floors. De 24-jarige Duitser heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij BORA-hansgrohe.

  Schachmann, die aan zijn tweede seizoen bij Quick-Step Floors bezig is, kende dit jaar zijn doorbraak in het profpeloton. De Duitser boekte dagzeges in de Giro, de Ronde van Catalonië en de vernieuwde Ronde van Duitsland.

   

  "Als Duitse renner is het leuk in een Duits team te rijden", zegt een tevreden Schachmann. "Mijn collega's vertelden me al dat de sfeer in het team uitstekend is. Ik denk dat de uiterst professionele structuur van het team me zal helpen me verder te ontwikkelen."

   

  Ook Ralp Denk, teammanager van BORA-hansgrohe, kijkt uit naar de overstap van Schachmann. "Hij is één van de grootste talenten van Duitsland en verraste al meer dan eens dit seizoen. Hij zal binnen het team de tijd krijgen zich te ontwikkelen. Ik kijk al uit naar onze gezamenlijke toekomst."