Van Genechten wint Omloop van het Houtland na millimetersprint

  Van Genechten mag juichen in Lichtervelde.

  Jonas Van Genechten (Vital Concept) heeft de 73e editie van de Omloop van het Houtland (1.1) gewonnen. Onze landgenoot was in een prangend sprintje sneller dan Jasper De Buyst en Timothy Dupont. Vluchter Jens Keukeleire werd enkele meters voor het einde gegrepen.

  Van Genechten wint in Lichtervelde

  Van Genechten dwarsboomt plan van Lotto-Soudal

  Lotto-Soudal kon in Lichtervelde weer rekenen op André Greipel, die vorige zaterdag de Primus Classic had moeten laten schieten door ziekte.

   

  Met ook nog Debusschere, De Buyst en Keukeleire in de gelederen kwam het gewicht van de koers dan ook op de schouders van de Belgische ploeg te liggen.

   

  De aanval is de beste verdediging, moeten ze bij Lotto-Soudal gedacht hebben. Jens Keukeleire liet in de slotfase het peloton in de steek. De Bruggeling leek op weg naar de overwinning, maar werd op enkele meters van de finish nog bijgebeend door het peloton.

   

  De jury had de fotofinish nodig om de winnaar te bepalen. Jonas Van Genechten bleek een zuchtje sneller dan Jasper De Buyst en Timothy Dupont. Voor Van Genechten is het zijn eerste zege sinds eind augustus 2016. Toen won hij een rit in de Vuelta.

  Kijk hier naar een ruime samenvatting

  Uitslag:
  1. Jonas Van Genechten 191km in 4u18'48"
  2. Jasper De Buyst z.t.
  3. Timothy Dupont  
  4. Jens Keukeleire  
  5. Bram Welten (Ned)  
  6. Aksel Nömmela (Est)  
  7. Boy van Poppel  
  8. Emiel Vermeulen  
  9. Kevyn Ista  
  10. Fridtjof Röinäs (Noo)  

  Reacties van het podium

  • Jonas Van Genechten (Vital Concept): "Dit bevestigt dat mijn vorm goed is. Na mijn tweede plaats zondag in Leuven ben ik blij dat ik kan winnen. We wisten niet hoe de finale zou uitdraaien, maar ik was gefixeerd op de trein van Lotto. Ik zat nog vrij ver met De Buyst, maar we konden nog terugkeren."
  • Jasper De Buyst (Lotto-Soudal): "Jens reed vooruit en we trokken zijn kaart. Het was moeilijk om zelf aan te gaan. We werden overspoeld en André Greipel en ik zaten nog vrij ver op 800 meter van de finish. Het was sowieso de bedoeling dat André zou sprinten. Ik kwam plots op kop, maar Jonas ging er nog over."
  • Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert): "Ik wist dat ze van achteruit zouden komen. Ik wilde hen zo goed mogelijk opvangen, maar plots had Lotto nog enkele renners. Jammer, want ik word net als zondag derde."

  Tom Devriendt rijdt zich vast in het gras en valt vooraan weg

  Van Genechten: “Bevestig mijn goeie vorm na de 2e plaats in Leuven”

  Dupont: “De meet ligt waar de meet ligt”

  De Buyst: "Het was niet de bedoeling dat ik zou sprinten"