• home
 • video
 • pas verschenen

  Landa viert zijn rentree, maar laat het WK schieten

  Mikel Landa.

  Landa lag na de Clasica San Sebastian lange tijd in de lappenmand.

  Mikel Landa (28) zal niet deelnemen aan het WK van volgende week zondag in Innsbruck. De Spaanse klimmer reed vandaag zijn eerste wedstrijdkilometers na zijn val in de Clasica San Sebastian, maar staat het laatste ticket af aan Omar Fraile. 

  De Spaanse bondscoach Javier Minguez gaf gisteren zijn team vrij, met Alejandro Valverde en Enric Mas als kopmannen. Ook Mikel Landa stond op de achtkoppige lijst, maar er stond wel nog een vraagteken achter zijn naam.

   

  De renner van Movistar kwam op 4 augustus zwaar ten val in de Clasica San Sebastian. Landa moest de Vuelta schrappen, maar kreeg in de Italiaanse najaarswedstrijden nog een kans om de bondscoach helemaal te overtuigen.

   

  In de Ronde van Toscane maakte Landa vandaag zijn wederoptreden, maar zijn team Movistar laat op Twitter weten dat Landa niet zal afreizen naar Innsbruck. De laatste plaats in de selectie gaat op die manier naar Omar Fraile.

  De definitieve Spaanse selectie:

  • Jonathan Castroviejo
  • David De La Cruz
  • Omar Fraile
  • Jesus Herrada
  • Ion Izagirre
  • Enric Mas
  • Mikel Nieve
  • Alejandro Valverde