• home
 • video
 • pas verschenen

  Denayer debuteert na 4 jaar City in City-stadion... voor Lyon: "Geen zure nasmaak"

  Jason Denayer

  Jason Denayer (r) wordt vanavond in de basis verwacht.

  Jason Denayer treedt vanavond met Lyon aan tegen Manchester City, de club waar hij zijn opleiding genoot maar niet kon doorbreken. "Hij kijkt met gemengde doch positieve gevoelens terug op die periode", zegt zijn zaakwaarnemer Jesse De Preter.

  "Jason kijkt heel erg uit naar de match van vanavond", zegt Jesse De Preter aan Sporza. "Ten eerste is het al 2 jaar geleden dat hij Champions League heeft gespeeld en last but not least zal hij voor het eerst een officiële match spelen in het Etihad Stadium, terwijl hij daar 4 jaar onder contract heeft gestaan. Hij maakt er nu zijn debuut, maar wel voor een ander team."

   

  "Toch is er geen zure nasmaak. We zijn niet met slaande deuren bij City vertrokken. Het was een leerrijke periode en hij heeft er zijn carrière gelanceerd, want Celtic heeft hem er opgepikt bij de reserven. Maar Jason is toch ook ontgoocheld dat hij nooit echt zijn kans heeft gekregen, al begrijpt hij de redenen waarom wel."

   

  "We vinden dat hij met Lyon een goeie keuze heeft gemaakt", zegt De Preter. "We hadden al 3 jaar contact met hen. Bij Lyon kan hij weer een stap vooruit zetten."

  "Vanzelfsprekend dat hij weer in beeld komt bij de Duivels"

  Jason Denayer is nog altijd maar 23 jaar, maar hij deed toch al heel wat ervaring op. Niet alleen bij Celtic, maar ook bij Sunderland en Galatasaray. Nu hij zich bij Lyon als basisspeler heeft opgeworpen, komt ook de nationale ploeg weer in beeld.

   

  "Hoewel hij bij Galatasaray kampioen is geworden en er een van de beste spelers van het land was, was hij bij de Duivels toch wat uit beeld verdwenen. 4 maanden voor het WK sprak Martinez toch weer over hem, maar net dan liep hij een blessure op."

   

  "Het lijkt mij vanzelfsprekend dat hij als titularis bij Lyon een van de kanshebbers is om mee te doen in de EK-campagne. Alleen heeft België een heel sterke selectie. De nationale ploeg is een van zijn jeugddromen en is emotioneel heel belangrijk voor hem. Hij wil die link met België behouden."