• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Malmö is 17 duels ongeslagen, die reeks willen we breken"

  Philippe Clement

  Philippe Clement bidt voor een goed resultaat morgenavond.

  Racing Genk opent zijn groepsfase van de Europa Leauge thuis tegen Malmö. "We hebben zo hard moeten werken om hier te geraken, dan gooi je dat niet zomaar weg."

  Geen enkele Belgische ploeg speelde (en won) dit seizoen al zo veel matchen als Racing Genk. Het moest immers 3 voorrondes overleven om de groepfase van de Europa League te halen. "We hebben heel hard gewerkt om hier te geraken. Eerst die comeback in de competitie en dan al die voorrondes. Dat zijn geen dingen die je zomaar weggooit."

   

  "De 2e ronde is onze ambitie, maar geen evidentie. We zullen 6 keer top moeten zijn. We hebben Malmö uitvoerig geanalyseerd en het is een heel goeie ploeg, met een pak ervaring, zeker voorin (met o.a. Markus Rosenberg). Het is al 17 duels ongeslagen, die reeks willen we afbreken."

  Vukovic: "Speciaal dat ik nu zelf Europees voetbal mag spelen"

  Doelman Danny Vukovic mag op zijn 33e voor het eerst proeven van Europees voetbal. "Tot 2 jaar geleden keek ik vanuit Australië naar al deze Europese wedstrijden. Het is speciaal dat ik daar nu zelf deel van mag uitmaken."

   

  "Ik weet niet zo veel van Malmö. Daarnet hebben we wat beelden bekeken. Hun resultaten van de voorbije 3 maanden waren indrukwekkend. We zullen respect tonen, maar met ons thuispubliek erachter moeten we kunnen winnen."