• home
 • video
 • pas verschenen

  Trainers mogen 4e wissel opsouperen bij verlengingen in beker

  De Reglementencommissie van de KBVB heeft het licht op groen gezet voor een extra wissel bij verlengingen in de Beker van België. Die maatregel kwam er op verzoek van de Pro League.

  De nieuwe regel werd maandag met onmiddellijke ingang aangenomen en zal dus al vanaf de 1/16e finales gelden. De nieuwigheid is ook van toepassing voor de finale van Play-off II en bij de barrage voor Europees voetbal. Ook in de finale van 1e klasse B is een 4e wissel in het geval van verlengingen voortaan toegestaan.

   

  "Het doel is om enerzijds de kans te vergroten dat er tijdens de verlengingen een ploeg als winnaar uit de bus komt en anderzijds om blessures te vermijden wegens vermoeidheid", klinkt het bij de Pro League.