• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde en Mas zijn speerpunten bij Spanje, Landa is nog twijfelgeval

  Valverde en Mas, twee protagonisten uit de Vuelta.

  De Spaanse bondscoach Javier Minguez heeft zijn lijstje vrijgegeven voor het WK van 30 september in Innsbruck. Vuelta-smaakmakers Alejandro Valverde en Enric Mas zijn de kopmannen. Mikel Landa heeft de schifting overleefd, maar zijn ticket is nog niet definitief. 

  Alejandro Valverde doet in Oostenrijk een zoveelste gooi naar een wereldtitel. De Spanjaard, 38 intussen, reed weer een ijzersterke Vuelta met onder meer 2 ritzeges, maar verspeelde in de laatste dagen zijn podiumplaats.

   

  Daar profiteerde Enric Mas (23) van, die als runner-up van de Vuelta mee het kopmanschap zal mogen dragen op de WK-omloop.

   

  In de achtkoppige selectie is er nog één vraagteken. Mikel Landa kwam in de Clasica San Sebastian zwaar ten val en moest de Vuelta laten schieten. Als hij niet fit genoeg is voor het WK, wordt Omar Fraile zijn vervanger.

  De Spaanse WK-selectie:

  • Jonathan Castroviejo
  • David De La Cruz
  • Jesus Herrada
  • Ion Izagirre
  • Mikel Landa of Omar Fraile
  • Enric Mas
  • Mikel Nieve
  • Alejandro Valverde