• home
 • video
 • pas verschenen

  Ref die Kyrgios peptalk gaf, krijgt zelf schorsing

  "Ik heb je matchen gezien. Dit ben jij niet!"

  De ATP heeft de Zweedse ref Mohamed Lahyani een schorsing van 2 toernooien opgelegd. Lahyani ging zijn boekje te buiten toen hij op de US Open Nick Kyrgios met een bevlogen speech aanmaande om beter zijn best te doen.

  De wispelturige Nick Kyrgios kende in de 2e ronde van de US Open een van zijn klassieke dipjes tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert. Toen de Australiër er met zijn pet naar aan het gooien was, kwam ref Lahyani uit zijn stoel voor een peptalk. "Ik wil je helpen. Ik heb je matchen gezien. Ik weet dat jij dit niet bent", zweepte hij Kyrgios op.

   

  De speech miste zijn doel niet, want Kyrgios krikte zijn niveau op en won alsnog de match in 4 sets. Maar volgens de ATP heeft Lahyani met zijn actie zijn onpartigheid laten varen.

   

  "Mohamed is wereldklasse, maar hier heeft hij een lijn overschreden", zegt de vicevoorzitter van de ATP. "Zijn bedoelingen waren goed, maar wel betreurenswaardig en dus was een straf op zijn plaats. We weten dat hij hier van zal leren en verwelkomen hem graag weer in oktober."

  De opvallende actie van Lahyani