FIFA-voorzitter tegen Spaans voetbal in de VS: "Een thuismatch speel je thuis"

  De FIFA is een van de voetbalbonden die nog hun fiat moeten geven voor Girona-Barcelona in Miami.

  De Spaanse Liga wil de wedstrijd Girona-Barcelona van de 21e speeldag graag in Miami laten plaatsvinden. Maar daar heeft FIFA-preses Gianni Infantino toch zijn twijfels bij.

  Als het van La Liga-voorzitter Javier Tebas afhangt, wordt op 26 januari in het Hard Rock Stadium in Miami een Spaans competitieduel afgewerkt.

   

  De mondiale voetbalbaas gaat niet akkoord: "Ik zou liever een mooie MLS-wedstrijd zien in de VS dan een van La Liga. In voetbal geldt het algemene principe dat je een "thuiswedstrijd" "thuis" speelt en niet in een vreemd land." De Major League Soccer (MLS) is de Amerikaanse profcompetitie.

   

  La Liga heeft aan de Spaanse voetbalbond gevraagd of het begin volgend jaar overzees mag voetballen. Maar ook de Amerikaanse bond, de wereldbond FIFA, de Europese bond UEFA en CONCACAF, dat de Noord- en Centraal-Amerikaanse landen en de Caraïben vertegenwoordigt, moeten groen licht geven voor het plan.

   

  Aan de Amerikaanse zender ESPN gaf de FIFA mee dat het nog geen officiële vraag tot goedkeuring had gekregen. 

   

  De sterke man van La Liga heeft Infantino al van antwoord gediend: "Ik zal de voorzitter van de FIFA eraan herinneren dat er in de MLS 3 teams uit Canada voetballen, met Toronto zelfs als de huidige kampioen, terwijl er in Canada ook een profliga is."

  Reactie van Tebas: "3 Canadese ploegen in MLS"