• home
 • video
 • pas verschenen

  BMC rekent op Van Avermaet voor "eerbetoon" in laatste WK ploegentijdrit

  BMC won de ploegentijdrit in de Tour.

  BMC heeft zijn selectie onthuld die zondag een gooi zal doen naar de laatste wereldtitel ploegentijdrit in de huidige formule. De afscheidnemende ploeg doet daarbij een beroep op Greg Van Avermaet. Met een derde wereldtitel wil BMC zijn overleden bezieler Andy Rihs eren.

  Patrick Bevin (NZl), Damiano Caruso (Ita), Rohan Dennis (Aus), Stefan Küng (Zwi), Greg Van Avermaet en Tejay van Garderen (VS) zullen de 62,8 kilometer tegen de klok in Oostenrijk voor hun rekening nemen.

   

  BMC won het WK in 2014 en 2015, in 2016 en 2017 pakte het zilver. De ploegentijdrit wordt zondag voor het laatst georganiseerd in zijn huidige formule en BMC, dat volgend seizoen een doorstart maakt, is extra gemotiveerd. Het wil Andy Rihs eren, de voormalige sterke man achter de BMC-ploeg die in april overleed.

   

  "De ploegentijdrit is een van onze favoriete disciplines", vertelt teammanager Jim Ochowicz. "We vinden het jammer dat dit de laatste editie is, maar we zijn nog meer gemotiveerd om het goud te pakken, zeker ter nagedachtenis van Andy Rihs."

  Andy Rihs overleed in april na een slepende ziekte.