• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat van Van Aert: "Wout zal als onafhankelijk renner crossen"

  "Er is geen enkele basis meer om samen te werken."

  Wout van Aert heeft bij monde van Walter Van Steenbrugge gereageerd op zijn contractbreuk met Sniper Cycling. Volgens de advocaat is er afgelopen weekend iets ernstigs gebeurd dat de spreekwoordelijke druppel was. 

  Advocaat Van Aert: "Wat in het weekend is gebeurd, kan niet"

  Zondag reed Wout van Aert de cross van Geraardsbergen. In die eerste veldrit van het seizoen was hij op weg naar een eerste overwinning, tot hij 3 ronden voor het einde hard neerging en zijn versnellingsapparaat dienst weigerde.

   

  Een dag na die wedstrijd verbrak Van Aert zijn contract met Sniper Cycling, de holding boven zijn veldrit- en wegteam.

   

  "Er is afgelopen weekend iets gebeurd waardoor de emmer overgelopen is. Er waren al veel tekortkomingen in hoofde van de werkgever en daar is in het weekend dus nog iets bijgekomen. Daarom hebben we de arbeidsovereenkomst per direct opgezegd", zegt Van Aerts advocaat Walter Van Steenbrugge.

   

  "Ik heb de voorbije dagen twee keer heel uitgebreid met Wout gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat er werkelijk geen enkele basis meer was om nog samen te werken.  Het vertrouwen is compleet zoek."

   

  "Er zijn nu 2 mogelijkheden: ofwel gaat de werkgever akkoord met de reden die we opgeven, ofwel accepteert hij die niet en komt de zaak voor de rechtbank. Over de precieze feiten en de achtergrond van de zaak wil ik liever in de rechtbank pleiten, veeleer dan in de media."

   

  "Ik hoop dat de werkgever de reden aanvaardt en zegt: er is geen basis meer om samen te werken. Dan kan Wout het veldritseizoen in alle sereniteit afwerken."

  "Wout zal als een lonesome cowboy de crossen rijden"

  Hoe de zaak de volgende dagen en weken zal evolueren, is niet te voorspellen. Eén zaak staat als een paal boven water: Van Aert zal uit zichzelf geen cent betalen aan zijn intussen ex-werkgever.

   

  Van Steenbrugge: "De ploeg heeft gevraagd om een ontslagvergoeding te betalen, maar gelet op de tekortkomingen van vorig weekend is daar van onze kant geen sprake van. De tekortkomingen van de werkgever zijn immers heel duidelijk."

   

  Sportief zijn de gevolgen uiteraard niet min, want Van Aert staat er nu alleen voor.

   

  "Wout zal de komende crossen als onafhankelijk renner rijden, als een soort van "lonesome cowboy"", zegt Van Steenbrugghe. "We hebben de UCI en de Belgische bond aangeschreven om hen hiervan op de hoogte te brengen. Wout rijdt dus niet in de uitrusting van die ploeg en ook niet met hun fiets."

   

  "Komend wegseizoen zit Wout nu ook zonder ploeg. Het is momenteel te vroeg om te zeggen in welke richting hij zal gaan. Er is geen enkel contact, met geen enkele ploeg. Wout is te zeer onder de indruk van vorig weekend. Ik hoop dat hij er mentaal afstand van kan nemen, zodat hij kan presteren. Al heb ik er het volste vertrouwen in dat hij dat zal doen."

   

  In 2020 gaat Van Aert in principe aan de slag bij LottoNL-Jumbo. Van Steenbrugge: "Dat is vanaf 2020. We zijn nu 2018. Er is nog een belangrijk veldrit- en wegseizoen. Het is koffiedik kijken wat er zal gebeuren..."

  Het is te vroeg om te zeggen welke richting Wout zal uitgaan. Er is momenteel geen enkel contact, met geen enkele ploeg.

  Het interview met Walter Van Steenbrugge:

  Van Aert: "Ik heb op dit moment dus geen team"

  In een column op de Nederlandse wielersite Wielerflits bevestigt Wout van Aert het discours van zijn advocaat. "Vanuit de luchthaven van Schiphol, waar ik op mijn vlucht richting Chicago wacht, kan ik niet anders dan dit nieuws bevestigen", schijft Van Aert.

   

  "Er hebben zich de laatste dagen feiten voorgedaan die iedere samenwerking met de ploeg onmogelijk maakten. Jammer genoeg kan en mag ik op dit moment niets extra's vertellen, wegens het delicate aspect van de zaak."

   

  "Wat ik zelf wel kwijt kan: ik heb op dit moment dus geen team. Ik stap kort na de middag het vliegtuig naar de VS op in grote onwetendheid wat het praktische aspect van de zaak betreft. Vervelend, maar het is niet anders: dat lossen we de komende dagen wel op."