• home
 • video
 • pas verschenen

  Sapporo trekt zich na aardbeving terug als kandidaat voor Winterspelen 2026

  Sapporo maakt zich wel op voor de Spelen van 2030.

  De Japanse stad Sapporo zal geen bid indienen voor de Olympische Winterspelen van 2026. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vandaag bevestigd. Sapporo werd onlangs getroffen door een zware aardbeving.

  Sapporo, op het eiland Hokkaido, werd begin deze maand getroffen door een zware aardbeving. Er vielen meer dan 40 doden en de schade was enorm. Het lokale bestuur wil zich nu eerst focussen op het herstel van de regio, voor zich toe te leggen op een bidbook voor de organisatie van de Winterspelen van 2030.

   

  Het IOC zal in september volgend jaar beslissen waar de Winterspelen in 2026 plaatsvinden. Het Canadese Calgary, de Zweedse hoofdstad Stockholm, het Turkse Erzurum en het Italiaanse trio Turijn, Milaan en Cortina d'Ampezzo zijn de kanshebbers