• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit was ook speeldag 7: Hippe handshake en een prijs voor sportiviteit

  Club Brugge staat nog altijd aan de leiding na een winnend doelpunt in de 98e minuut tegen Lokeren. Maar er viel nog wel meer te beleven in de Belgische competitie afgelopen weekend. We zetten enkele opvallende acties op een rij. 

  Om thuis te oefenen: de handshake van Thoelen en Bronn

  Na de rust mag Dylan Bronn opdraven bij AA Gent. Hij zorgt bijna meteen voor de gelijkmaker, maar gooide ook hoge ogen met een actie naast het veld. We hebben een klein vermoeden dat het niet de eerste keer is dat hij en Thoelen deze handshake uitvoeren.

  Om niet thuis te oefenen: de trap van Carcela

  Mehdi Carcela had last van een kort lontje dit weekend. Hij trapte een bal doelbewust richting de bank van Charleroi. Daarna kreeg de Standard-speler het aan de stok met Osimhen. Niet echt een voorbeeld van sportiviteit.

  De ster van Studio Brussel voor Olivier Deschacht

  Wel een voorbeeld van sportiviteit was Olivier Deschacht. Als ex-speler van Anderlecht kreeg hij de hele wedstrijd lang het Brugse publiek over zich heen. Maar na de match had de verdediger van Lokeren zelfs nog lovende woorden voor de Club-fans.

   

  Het leverde hem de allereerste Ster van Studio Brussel op. Stijn Vlaeminck ging hem de trofee vanochtend persoonlijk overhandigen. "Dat doet me plezier. De fans van Club hebben me wel een beetje beledigd, maar het was er zeker niet over. Ze hebben perfect hun rol gespeeld."

  Van ploeg vergist: Dimata keert bal van zijn ploegmaat voor de lijn

  Bij Anderlecht sputtert de doelpuntenmachine. Dimata vindt al een tijdje de weg naar het doel niet meer en dit weekend vergiste de spits zich zelfs van ploeg en van rol. Makarenko had de bal bijna binnengetikt, maar Dimata hield de poging van zijn ploegmaat nog uit het doel van Genk.