• home
 • video
 • pas verschenen

  Elia Viviani: "Mijn beste seizoen ooit, met dank aan de ploeg"

  Viviani met een zegegebaar.

  De teller van Viviani staat op 17 dagzeges op de weg dit seizoen.

  Elia Viviani boekte drie zeges in de pas afgelopen Vuelta. Niemand doet beter dan hem. De Italiaan beleeft sinds zijn transfer naar Quick-Step Floors een droomseizoen. "Dit valt niet in woorden te omschrijven", liet een dolblije Viviani optekenen aan Cyclingnews.

  Viviani pakte in het shirt van zijn nieuwe werkgever zijn eerste zege op 18 januari van dit jaar, met etappewinst in de Tour Down Under. Na gisteren, met het sluitstuk van de Vuelta, staat zijn persoonlijke teller op de weg op 17 zeges. 

   

  Daarnaast wist Viviani dit seizoen ook onder meer de Ronde van Dubai en het puntenklassement in de Giro te winnen. Op de Europese kampioenschappen in Glasgow won hij tussendoor ook de scratch.

  1 jaar Quick-Step Floors even goed als 3 jaar Sky

  Viviani lijkt te herleven in het shirt van Quick-Step Floors. Met 17 dagzeges in één seizoen doet de spurter even goed als zijn hele periode bij Team Sky. De Italiaan reed namelijk in zijn drie jaar loondienst bij de Britse ploeg 17 dagzeges bij elkaar. 

   

  Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de Italiaanse wegkampioen spreekt over zijn beste seizoen ooit. "Enkel Milaan-San Remo verliep niet volgens plan (19e plaats, nvdr.), maar voorts kan ik absoluut niet klagen over mijn jaar", zegt de spurter aan Cyclingnews.


  Hij bedankte vervolgens nog Lefevere en co voor het vertrouwen in hem. "Het uitgestippelde programma was er eentje op mijn maat. Ook de steun en hulp die ik krijg, doet enorm veel deugd."

  Toekomst lijkt verzekerd

  Met de prestaties dit jaar van Elia Viviani en Fernando Gaviria denkt niemand nog bij Quick-Step Floors aan Marcel Kittel. De Duitser, die vorig jaar alles aan flarden spurtte voor de Belgische formatie, trok dit jaar naar Katjoesja Alpecin. Sinds zijn overstap won Kittel bijna niets meer.

   

  Met Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg heeft Lefevere overigens nog twee snelle piepkuikens in zijn ploeg die dit jaar al prijzen wisten te pakken.