• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland-watcher Jacques Sys: "Dortmund is buitenshuis kwetsbaar"

  Diallo en Witsel

  Diallo en Witsel, de 2 belangrijkste aankopen van Dortmund deze zomer.

  Club Brugge opent zijn CL-avontuur dinsdagavond tegen Dortmund. Maar wat mogen we van de Duitsers verwachten? Jacques Sys, de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, legt de sterktes en zwaktes van geel-zwart bloot.

  "Dortmund is een ploeg in opbouw en daar moet Club Brugge zijn voordeel mee doen", steekt Jacques Sys van wal. "In het tussenseizoen heeft Dortmund in de eerste plaats zijn defensie versterkt en daarnaast naar balans gezocht op zijn middenveld. Dat was een probleem. Thuis gaat het nu al redelijk, maar buitenshuis is Dortmund nog kwetsbaar."

   

  "Coach Lucien Favre gaat uit van gecontroleerd balbezit, weinig ruimte weggeven en een snelle omschakeling. Daar ging het in verleden vaak mis, vooral dan thuis, waar de ploeg door de ongelooflijk fanatieke aanhang vooruit werd gejaagd en het te snel naar de lange bal greep."

   

  "Ik denk dan ook dat ze tegen Club vrij voorzichtig zullen spelen, met 2 defensieve middenvelders. Het is geen toeval dat ze Axel Witsel voor die positie hebben aangetrokken, al moet hij meer doen dan de bal veroveren en inleveren zoals bij de nationale ploeg. Hier moet hij meteen aansluiten. Het spel van Dortmund is geschoeid op beweging."

  Axel Witsel moet bij Dortmund meer doen dan bij de nationale ploeg

  "Achteraan trok Dortmund 28 miljoen euro uit voor de Fransman Abdou Diallo, die we nog kennen van Zulte Waregem. Die heeft zich in korte tijd opgeworpen tot de rots in de branding. Hij is een zeer belangrijke pion."

   

  "Aanvallend moet het nog altijd komen van Marco Reus. Met zijn snelheid blijft hij toch het paradepaardje. Bij Dortmund hopen ze vooral dat hij eens een seizoen zonder blessures doorkomt."

  "Kleine kans op een gelijkspel voor Club"

  Hoewel Jacques Sys Dortmund buitenshuis kwetsbaar noemt, acht hij de Duitsers wel favoriet tegen Club Brugge. "Club zal internationaal ook nog zijn grenzen moeten aftasten. Maar ik denk dat er toch een kleine kans is op een gelijkspel."