• home
 • video
 • pas verschenen

  De Weert na Vuelta: "Geen spijt over De Gendt, Teuns is top"

  " "

  Dylan Teuns is een van de kopmannen voor het WK: "Hij is in topconditie."

  De Vuelta zit erop, alle aandacht kan nu naar het WK in Innsbruck, dat op 30 september gereden wordt. Hoe kijkt bondscoach Kevin De Weert terug op zijn mannen in Spanje? En heeft hij geen spijt dat hij De Gendt niet heeft meegenomen?

  De enige Belg met een prijs in de Vuelta was Thomas De Gendt. De Lotto-Soudal-renner pakte de bergtrui, maar hij zit niet in de selectie voor het klim-WK in Innsbruck. Hoe rijmt De Weert dat? "Ik heb met Thomas een heel goed gesprek gehad voor het BK in Binche. Ik heb geen spijt dat ik hem niet meeneem."

   

  "Ik denk dat Thomas mijn beslissing begrijpt. Ik heb hem toen gezegd dat hij een steengoede renner is. Anders kun je ook die bergtrui niet veroveren. Maar naar mijn gevoel is Thomas iemand die over 3 weken een heel hoog niveau kan halen, maar heel moeilijk op 1 vastgestelde dag goed kan zijn."

   

  "Het is een beetje wikken en wegen met Thomas: het kan alles zijn, maar ook niets. Ik zei hem dat als ik renners tekort zou komen, ik het risico zou durven te nemen. Maar naar mijn gevoel heb ik 8 heel goeie renners in mijn selectie. Ik had geen plaats voor een "risicootje"."

  " "

  Dylan Teuns pakt 2e en 3e plaatsen in de bergritten in Spanje.

  "Teuns kan topconditie nog 2 weken vasthouden"

  De tweede Belg die zich volop in de picture reed, was Dylan Teuns. De BMC-renner reed een pak ereplaatsen bij elkaar in de bergetappes. De Weert wrijft zich in zijn handen: "Teuns is heel goed. Hij is gegroeid in de Vuelta. Hij was heel sterk en heeft meer dan getoond dat hij in orde is."

   

  "Na zijn 2e plaats donderdag hadden we contact. Ik zei hem dat hij op de top van zijn conditie was en dat het verstandig zou zijn om zich voor de resterende ritten gewoon te laten meeglijden met de grupetto. Het mag volgens mij geen probleem zijn om die conditie nog 2 weken vast te houden."

  " "

  Tiesj Benoot komt ten val en loopt een lelijke kniewonde op.

  De Plus en Benoot op de sukkel: "Maar ik maak me niet te veel zorgen"

  Laurens De Plus en Tiesj Benoot zijn ook WK-gangers. De Plus moest vrijdag ziek uit de Vuelta stappen, Benoot viel dan weer, moest antibiotica nemen en werd ook wat ziek.

   

  "Wat De Plus betreft, die koorts was zaterdag al weg. Dus daar maak ik me niet te veel zorgen over. Laurens heeft laten zien dat hij in een goeie vorm zit. Hij reed een goeie tijdrit in de 3e week, dat is een teken van een goeie conditie."

   

  "Benoot maakte een lelijke val. Zijn lichaam heeft superhard moeten werken. Ik had dagelijks met hem contact. Ik denk dat hij nerveuzer was dan ik."

  "Pauwels bevestigde in Slovakije"

  Voor Serge Pauwels werd het WK een race tegen de klok na zijn elleboogbreuk in de Ronde van Frankrijk. De Weert rekent op Pauwels als wegkapitein in Oostenrijk. De Dimension Data-klimmer trad vorige week op in de Ronde van Slovakije met een nationaal team, samen met Ben Hermans en wat Belgische beloften.

   

  De Weert was van de partij in Slovakije: "Ik wist vooraf al dat Pauwels in orde is. Maar het is leuk om bevestiging te zien in de wedstrijd. Slovakije was een ideale aanloop: goed weer, beetje klimmen, niet te veel stress. Het was een goeie week."