• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vorig jaar waren ze slecht, nu zijn ze plots de beste van België...?"

  Philippe Clement schoof aan bij de analisten van Extra Time, maar stoute uitspraken over mogelijke titelambities van Racing Genk konden ze hem niet ontlokken.

  Philippe Clement draait met zijn Genk vlot mee in de top, mét goed voetbal. Volgens het panel van Extra Time is dit dan ook hét jaar om te oogsten. "Maar wat is oogsten met Genk? Toen ze vroeger de titel wonnen, was dat wel steeds omdat de topclubs het lieten afweten. Je bent ook afhankelijk van je tegenstanders."

   

  "We hebben de op 1 na jongste spelerskern van 1e klasse. Geen enkele speler heeft ervaring om voor de titel te spelen en al zeker niet om op 3 fronten mee te strijden. Dat is de grote uitdaging voor deze groep. Zullen ze dat kunnen?"

   

  "De spelers moeten daar ook niet mee bezig zijn. Enkel met de volgende wedstrijd. Vorig jaar stond nagenoeg dezelfde kern op de 9e plaats in december, nu zouden we plots de beste kern van België hebben. Het is mijn rol om iedereen met de voeten op de grond te houden, net zoals het mijn taak was om vorig jaar weer vertrouwen te krijgen in deze groep."

  Clement over de Genkse titelkansen in Extra Time