• home
 • video
 • pas verschenen

  Tim Merlier stapt op 1 januari over naar nieuw veldritteam van Timmy Simons

  De renners van Creafin - Tüv Süd stellen zichzelf voor.

  In de marge van de eerste veldrit van het seizoen - vandaag in Geraardsbergen - heeft Timmy Simons zijn nieuwe veldritteam Creafin-Tüv Süd voorgesteld. Het betreft een overname van de ploeg Kempense CXV met de Tsjech Michael Boros. Vanaf 1 januari komt Tim Merlier over van Crelan-Charles.

  In maart was al bekend dat Tim Merlier samen met broer Braam naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zou overstappen. Iets waar Wout van Aert - die een gewaardeerde helper had in Merlier - niet gelukkig mee was. In die ploeg werkte Timmy Simons achter de schermen en blijft hij nu ook nog stille vennoot.

   

  Tim Merlier wordt samen met Boros het uithangbord van het nieuwe team. Timmy Simons - een veldritfan - zal bij het nieuwe team als manager meer op de voorgrond treden. "Bedoeling is dat ik mijn jarenlange ervaring als topsporter ga overdragen op de rennerskern", zegt Simons.

   

  "Ik ben niet te beroerd om toe te geven dat mijn kennis van het veldrijden beperkt is, maar daarvoor kunnen we terugvallen op Marc Herremans en Camiel van den Bergh."

   

  De Nederlander Van den Bergh is sportdirecteur, Marc Herremans is sportief coördinator. Die rol vervult Herremans ook bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

   

  Voorlopig telt het team 7 renners en 1 vrouw: Braam Merlier, Sieben Wouters, Lander Loockx, Seppe Rombouts, Jarno Liessens, Michael Boros (Tsj) en Johan Jacobs (Zwi). Vanaf 1 oktober komt de Italiaanse topper Eva Lechner (Tsj), op 1 januari Karen Verhestraeten en Tim Merlier.

  Tim Merlier

  Tim Merlier crost nu nog voor Crelan-Charles.