• home
 • video
 • pas verschenen

  Bronzini sluit haar carrière af met sprintzege in Madrid

  Giorgia Bronzini heeft de sprintetappe van de tweedaagse Madrid Challenge gewonnen. De Italiaanse pakte de bloemen in haar laatste WorldTour-koers. De eindzege was voor de Nederlandse Ellen van Dijk.

  Team Sunweb won gisteren de ploegentijdrit en dus was Ellen van Dijk al bijna zeker van de eindzege. De inzet van vandaag was dus uitsluitend de etappezege. Een groepje rensters scheurde zich af van het peloton en kon de massasprint ontlopen.

   

  Giorgia Bronzini was sneller dan Sarah Roy en Charlotte Becker. Jolien D'hoore speelde geen rol van betekenis. De voorbije twee jaar had ze nochtans gewonnen in Madrid, maar nu misrekende ze zich samen met de rest van het peloton.

  Uitslag rit 2 Madrid Challenge

  1. Giorgia Bronzini (Ita)

  2. Sarah Roy (Aus)

  3. Charlotte Becker (Dui)

  Eindklassement Madrid Challenge

  1. Ellen van Dijk (Ned)

  2. Coryn Rivera (VS)

  3. Audrey Cordon-Ragot (Fra)