• home
 • video
 • pas verschenen

  Cats met klinkende zege én fitte Wauters en Meesseman naar WK

  De Belgische basketbalvrouwen hebben hun laatste voorbereidingsmatch op het WK gewonnen. Argentinië was, net als afgelopen vrijdag, geen partij: 93-61. Extra opsteker was de comeback van Emma Meesseman en Ann Wauters.

  Ann Wauters sukkelt al sinds het begin van het jaar met haar knie, waar ze ook aan geopereerd werd. Uiteindelijk raakt ze net op tijd klaar voor het WK, net als Emma Meesseman, die door haar enkel ging in de oefenmatch tegen Letland, maar vroeger dan verwacht toch weer fit is.

   

  België had Argentinië vrijdag al van het parket getikt en ook mét Wauters en Meesseman draaiden de Cats op volle toeren. De Argentijnse vrouwen zagen de kloof met de Belgen quarter na quarter aangroeien. Bij de rust stond het 46-30 en erna gingen de Cats gewoon door op hun elan. Eindverdict: 93-61.

   

  België kan nu met een goed gevoel én met een fitte Wauters en Meesseman naar Tenerife afreizen. Zaterdag maken de Cats hun WK-debuut tegen Puerto Rico. Daarna volgen nog matchen tegen Japan en gastland Spanje.

  België-Argentinië 93-61

  Quarters: 23-17, 23-13, 24-18, 23-13

  Schutters België: Linskens 13, Meesseman 11, Wauters 11, Raman 10, Vanloo 10, Delaere 10, K. Mestdagh 9, H. Mestdagh 7, Allemand 7, Nauwelaers 3, Carpréaux 2

  Wauters: "Na zoveel leed doet dit deugd"

  "Na zoveel maanden leed doet dit veel deugd", zegt Ann Wauters. "Eindelijk kan ik weer tussen de speelsters staan in plaats van aan de kant. Er is natuurlijk altijd wat twijfel, maar het was een goeie test om te zien wat ik aankan. Het lukte redelijk goed. Dit was een ideale match om vertrouwen op te doen."

   

  "Je merkte dat er in de voorbereiding heel hard gewerkt is. We zijn er klaar voor. Het mag gaan komen!"

   

  Ook Emma Meesseman integreerde zich weer moeiteloos in het team. "2 weken geleden was het niet het plan om nog een match te spelen vóór het WK, maar de revalidatie is sneller verlopen dan verwacht. Ik ben blij dat ik weer ritme kon opdoen. De enkel heeft standgehouden en de schrik is weg."

   

  De Cats bliezen Argentinië 2 keer weg. "Maar veel belang hoef je daar niet aan te hechten. Ik had Argentinië iets sterker ingeschat. Het is niet omdat we hier met 30 punten voorsprong winnen dat we wereldkampioen zullen worden."