Ga naar de inhoud

meest recent

      Kroatië bereikt finale Davis Cup, Coric wint beslissende thriller

       zo 16 september 2018 19:40

      Kroatië-Frankrijk wordt de finale van de Davis Cup. De Kroaten konden op de slotdag een late opflakkering van de Amerikanen de kop indrukken. Borna Coric werd de held, hij won het beslissende enkelspel.

      Kroatië stond na de eerste dag al 2-0 voor, maar de Amerikanen knokten zich in het dubbelspel terug in de confrontatie. Sterspeler Marin Cilic moest het dan maar afmaken. Jim Courier, de kapitein van de VS, gokte door Sam Querrey op te stellen, maar de ontgoochelde niet. Hij won de clash tussen de reuzen in 4 sets.

       

      De 2 jonkies Borna Coric en Frances Tiafoe moesten het dan maar onder elkaar uitvechten. Het werd een zinderende clash, met ups en downs van beide spelers. Tiafoe kwam 2-1 voor in de sets, maar toen liep zijn balonnetje leeg. 6-1 en 6-3 en het finaleticket voor Kroatië was binnen.

       

      Kroatië bereikt voor de 3e keer de eindstrijd van de Davis Cup. In 2016 liep het mis tegen Argentinië, in 2005 ging de beker wel naar de Balkan, met dank aan de tandem Ljubicic-Ancic. Op 25 november weten we wat het wordt tegen Frankrijk.

      Uitbundige vreugde bij Kroatië na het laatste punt

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Enkele hoogtepunten uit Coric-Tiafoe