• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Herlings pakt 1e MXGP-wereldtitel voor eigen volk: "Thank you!"

  Zoals verwacht heeft Jeffrey Herlings in zijn eigen Nederland zijn allereerste WK-titel bij de grote jongens veroverd. De KTM-rijder had genoeg aan winst in de eerste reeks. Hij klopte daarin rivaal en uittredend kampioen Antonio Cairoli. Ook in de tweede reeks was Herlings overtuigend de beste.

  De 24-jarige Herlings domineert al het hele motorcrossseizoen. Hij won maar liefst 15 van de 18 GP's en zijn twee reekszeges vanmiddag in Assen waren al zijn 30e en 31e (!) van het seizoen. De voorbije 7 GP's was hij ook telkens de beste.

   

  Zo kon het dat hij vandaag voor een volgepakt circuit van Assen zijn titel kon vieren. Cairoli was nog als eerste weg in de eerste reeks, maar Herlings nam snel over en reed een halve minuut van de Italiaan weg. Het publiek werd wild.

   

  Vorig jaar waren de rollen nog omgekeerd: toen werd Cairoli wereldkampioen in Assen, voor Herlings, die al  3 keer 's werelds beste was in de MX2-klasse.

   

  Meteen na de eerste reeks kreeg de Nederlandse MXGP-kampioen een microfoon onder zijn neus geduwd. Er klonk een langgerekte "Thank You!" naar de Nederlandse fans. "Dankzij jullie heb ik mijn droom kunnen waarmaken. Bedankt dat jullie hier zo talrijk zijn opgedaagd. Vanaf de eerste ronde hebben jullie mij vooruitgestuwd. Ik hou van jullie."

   

  De Belgen konden zich niet mengen in het geweld vooraan. Kevin Strijbos reed naar de beste plaats als 8e, net voor Clément Desalle. In reeks 2, ook overtuigend gewonnen door Herlings, was Desalle wel de beste landgenoot op plaats 7.

  Kijk hoe Herlings naar de wereldtitel rijdt

  Uitslag reeks 1:

  1. Jeffrey Herlings (Ned/KTM) 
  2. Antonio Cairoli (Ita/KTM) op 38"
  3. Max Anstie (GBr/Husqvarna) - 1'08"
  4. Tim Gajser (Svn/Honda) - 1'10"
  5. Glenn Coldenhoff (Ned/KTM) - 1'11"
  8. Kevin Strijbos (KTM) - 1 ronde
  9. Clément Desalle (Kawasaki) - 1 ronde
  10. Julien Lieber (Kawasaki) - 1 ronde

  Uitslag reeks 2:

  1. Jeffey Herlings (Ned/KTM)

  2. Antonio Cairoli (Ita/KTM) op 7"

  3. Glenn Coldenhoff (Ned/KTM) - 40"

  4. Max Anstie (GBr/Husqvarna) - 41"

  5. Tim Gajser (Svn/Honda) - 1'12"

  7. Clément Desalle (Kawasaki) - 1'44"

  10. Julien Lieber (Kawasaki) - 1 ronde

  11. Kevin Strijbos (KTM) - 1 ronde