• home
 • video
 • pas verschenen

  Jakobsen en Alaphilippe zetten de zegeteller van Quick-Step op 66 in Slovakije

  Voor Jakobsen (archief) is het de 5e zege van het seizoen.

  Fabio Jakobsen heeft de slotrit van de Ronde van Slovakije (2.1) gewonnen. De jonge Nederlandse sprinter van Quick-Step klopte Matteo Pelucchi, de winnaar van gisteren, en Christophe Laporte in Galanta. De leiderstrui van Julian Alaphilippe kwam niet meer in gevaar.

  Jakobsen draait de rollen om in de sprint

  Net als gisteren deden Bora-hansgrohe en Quick-Step Floors er in de slotrit alles aan om voor de zege te kunnen sprinten. De vroege vlucht, met onder meer Philipp Walsleben, reed nooit ver weg van het peloton.

   

  In de onvermijdelijke massasprint was Fabio Jakobsen duidelijk de snelste. Matteo Pelucchi, de winnaar van gisteren, moest vrede nemen met de tweede plaats. 

   

  De eindzege van Julian Alaphilippe kwam in de volledig vlakke slotrit niet meer in gevaar. Na zijn triomf in de Ronde van Groot-Brittannië is het voor de kopman van Quick-Step de tweede zege in een ronde van een week op korte tijd. 

   

  De Franse WK-favoriet kan met veel vertrouwen naar Innsbruck afzakken voor de strijd om de regenboogtrui. Voor Quick-Step zijn het zeges nummer 65 en 66 in 2018. 

  De sprint in beeld:

  Uitslag rit 4:

  1. Fabio Jakobsen (Ned) 161,8km in 3u21'53"
  2. Matteo Pelucchi (Ita) allen zelfde tijd
  3. Christophe Laporte (Fra)  
  4. Sebastian Lander (Den)  
  5. Marco Maronese (Ita)  

  Eindstand Ronde van Slovakije (2.1):

  1. Julian Alaphilippe (Fra) in 16u33'08"
  2. Jan Tratnik (Slo) +16"
  3. Cesare Benedetti (Ita) +22"
  4. Ben Hermans +26"
  5. Josef Cerny (Tsj) +28"