• home
 • video
 • pas verschenen

  Leuvenaar Stuyven wint in eigen stad: "Dit is zalig!"

  Jasper Stuyven

  Jasper Stuyven heeft de smaak van de overwinning te pakken.

  Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) heeft weer de vuist mogen ballen. Op de Bondgenotenlaan in Leuven snelde hij naar de overwinning in de Grote Prijs Jef "Poeske" Scherens.

  Met podiumplaatsen in de Binck Bank Tour (ritzege), in de Brussels Classic (2e), in Québec (3e), in Wallonië (1e) en in Koolskamp (3e) doet Jasper Stuyven het de laatste weken uitstekend. In zijn thuisstad Leuven ging hij voort op zijn elan. De 26-jarige Trek-renner won de massasprint in de GP Jef Scherens.

   

  Op de Bondgenotenlaan flitste hij op het juiste moment uit het wiel van Timothy Dupont, die te vroeg op kop was gekomen. Jonas Van Genechten zette nog sterk op, maar Stuyven hield zijn inspanning vol en won met een half wiel voorsprong.

   

  Taco van der Hoorn mikte na winst in de Primus Classic op de dubbel. De Nederlander viel meer dan een keer aan in de finale,  maar daar stak Lotto Soudal een stokje voor. Zij reden voor Jens Debusschere, die vierde werd.

  Top 10 Grote Prijs Jef Scherens (1.1)

  1. Jasper Stuyven - in 4u16'54"
  2. Jonas Van Genechten - zelfde tijd
  3. Timothy Dupont
  4. Jens Debusschere
  5. Aksel Nömmela (Est)
  6. Jasper Philipsen
  7. Toms Skujins (Let)
  8. Markus Hoelgaard (Noo)
  9. Alexander Krieger (Dui)
  10. Sean De Bie

   

  Op de erelijst volgt Stuyven Dupont op.

  Stuyven: "En nu een vat in Café Allee op de Oude Markt!"

  "Dit is zalig!", glunderde Leuvenaar Jasper Stuyven. "Dit is misschien geen WorldTour-wedstrijd, maar het is wel een speciale. Ik had vanochtend tegen al mijn ploegmaats gezegd dat dit mijn thuisstad is, dus ze wisten het allemaal. En ze hebben zich allemaal 100% gesmeten."

   

  "De resultaten van de voorbije weken waren goed, maar dat maakte het er natuurlijk niet makkelijker op. Ik zet nu al die plaatsen in de top 10 om in podiumplaatsen. Er staan nog een paar mooie wedstrijden op het programma. Geen WK, maar ik blijf gemotiveerd."

   

  En dan nu een feestje op de Oude Markt? "Jazeker. Ik geef nog een vat voor mijn supporters in Café Allee."