• home
 • video
 • pas verschenen

  Frederik Van Lierde kan met 2e plaats naar Hawaï:" Goed teken"

  Frederik Van Lierde

  In het lopen wint Frederik Van Lierde nog 3 plaatsen.

  Frederik Van Lierde (39) is op het podium geëindigd in de halve Ironman van Nice. Aan de Azurenkust liep onze landgenoot naar de tweede plaats.

  Volgende maand staat Frederik Van Lierde weer aan de start van de Ironman in Hawaï. Als opwarmer liep hij vanochtend nog de halve Ironman in Nice.

   

  En dat draaide goed uit. Rodolph Von Berg, een Amerikaan met Belgische roots, liep buiten categorie. Achter hem won van Lierde de strijd om de tweede plaats. In de halve marathon rukte hij op van 5 naar 2.

   

  Van Lierde liep in Nice zijn laatste wedstrijd voor in Hawaï. Vijf jaar geleden won hij het officieuze wereldkampioenschap.

  "Goed teken voor Hawaï"

  Van Lierde won in zijn carrière al 5 keer de volledige Ironman in Nice. In de halve kon hij tegen Berg niet op vandaag: "Ik moest zijn superioriteit aanvaarden", gaf Van Lierde toe.

   

  "De race liep ongeveer zoals ik verwacht had. Ik kom terug van een hoogtestage van 3 weken heb nog een beetje last van zware benen. Dat is een goed teken voor Hawaï, maar voor de race van vandaag kwam ik tekort." Minder plezant was dat vannacht zijn loopuitrusting gestolen werd, maar hij heeft altijd reservemateriaal bij.

  Top 5 Ironman 70.3 in Nice (Fra)

  1. Rodolph Von Berg (VS) - in 4u09'50"

  2. Frederik Van Lierde - 4u15'24"

  3. Giulio Molinari (Ita) - 4u16'06"

  4. Yvan Jarrige (Fra) - 4u18'35"

  5. Simon Viain (Fra) - 4u20'07"

   

  afstand: 1,9 km zwemmen - 90 km fietsen - 21,1 km lopen