• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Top 6 was de ambitie, maar wie dat nu herhaalt is getikt"

  Francky Dury

  Vindt Francky Dury de oplossingen bij Zulte Waregem? "We lopen op de toppen van onze tenen."

  Zulte Waregem kreeg in het tussenseizoen een facelift, maar die is niet helemaal geslaagd. Na een 0 op 12, met een 5-1 bij Antwerp als klap op de vuurpijl, berust coach Francky Dury. "Ik moet andere, meer realistische, doelen stellen."

  Zulte Waregem figureerde voor de start van het seizoen in heel wat lijstjes als een potentiële kandidaat voor Play-off I. Maar na een dramatische start, met zondag nog een 5-1-pandoering bij Antwerp, gooit zelfs Francky Dury al de handdoek.

   

  "Top 6 was de ambitie, maar als je daar nu nog over spreekt, ben je getikt of een dromer. Ik wil mijn spelers niet meenemen in een droom, we moeten op zoek gaan naar realistische doelstellingen. We willen nog in de linkerkolom geraken, maar het wordt niet gemakkelijk. De top 6 ligt trouwens al vast."

   

  Waar knelt dan het schoentje? "Kort gezegd: we hebben graag de bal, maar zijn die snel weer kwijt en kunnen hem vervolgens niet heroveren. De oplossing is wel niet zo simpel als die analyse. We zullen vooral duels moeten winnen. Met Antwerp zagen we een ploeg aan het werk die daarin uitblinkt."

   

  Is het dan crisis bij Zulte Waregem? "We lopen allemaal op de toppen van onze tenen. Maar dat mag ook. Je hoeft niet altijd de beste vrienden te zijn."

  We willen graag de bal, maar zijn hem meteen kwijt en kunnen hem niet heroveren.

  Francky Dury