• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings wint in minder dan dag in Berlijn én Parijs, Tas 2e

  " "

  Bart Swings won al 6 keer in Berlijn, in Parijs is het zijn 1e keer.

  Bart Swings en Sandrine Tas hebben voor een dubbele Belgische triomf gezorgd in de skeelermarathon van Parijs. En dat minder dan 20 uur na hun respectievelijk eerste en tweede plaats in de marathon van Berlijn.

  Swings, die in de spurt de Fransman Nolan Beddiaf en de Duitser Felix Rijhnen aftroefde, was bijna 10 minuten langzamer dan in Berlijn.  Rijhnen had halverwege meer dan een minuut voorsprong, maar kon die niet vasthouden. Swings won in 1u07'53".

   

  Tas deed op het zware parcours - 2 keer door het Bois de Boulogne en langs de Seine met aankomst aan de Eifeltoren -  relatief beter: met 1u11'34 was ze ruim 2 minuten langzamer dan gisteren. In Berlijn verloor ze in de spurt van de Duitse Katharina Rumpus. Rumpus eindigde nu achter de Française Maelann Le Roux derde.

   

  De 2e editie van de Parijse marathon werd gehouden op een sporadische autovrije dag in de Franse hoofdstad. Waar de marathon van Berlijn al een wereldwijde reputatie opbouwde, moet het in Parijs nog allemaal gebeuren. 90 procent van de 1.500 deelnemers kwam uit Frankrijk zelf.