Ga naar de inhoud

meest recent

VIDEO: Pelucchi is Quick-Step-duo te snel af in Slovakije

 za 15 september 2018 18:49
Pelucchi houdt Jakobsen net af.

Matteo Pelucchi heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Slovakije (2.1) gewonnen. De Italiaan van Bora was in een massasprint sneller dan Fabio Jakobsen en Belgisch kampioen Yves Lampaert. Julian Alaphilippe begint als leider aan de volledig vlakke slotrit.

Quick-Step Floors en Bora-hansgrohe verdeelden de voorbije dagen de koek in Slovakije. De enige WorldTour-ploegen aan de start van de vierdaagse rittenwedstrijd hadden hun zinnen van bij het begin van de derde rit in lijn op een massasprint gezet.

 

De twee teams hielden de traditionele vroege vlucht perfect onder controle en de massasprint kwam er ook.  Daarin was de Italiaan Matteo Pelucchi duidelijk de snelste. 

 

De leiderstrui van Julian Alaphilippe kwam niet in gevaar. De Franse WK-favoriet begint morgen met een bonus van 16 seconden op Jan Tratnik aan de volledig vlakke slotrit richting Galanta.

De sprint in beeld:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 3:

1. Matteo Pelucchi (Ita) 180,6km in 4u22'11"
2. Fabio Jakobsen (Ned) allen zelfde tijd
3. Yves Lampaert  
4. Christophe Laporte (Fra)  
5. Rüdiger Selig (Dui)  

Klassement na rit 3:

1. Julian Alaphilippe (Fra) in 13u11'15"
2. Jan Tratnik (Slo) +16"
3. Cesare Benedetti (Ita) +22"
4. Ben Hermans +26"
5. Josef Cerny (Tsj) +28"