Vanhaezebrouck: "Eigenlijk verdienden we allebei 3 punten"

  Hein Vanhaezebrouck

  1-1? Elk 1 punt? Nee, Genk-Anderlecht eindigde op 1-0.

  Hein Vanhaezebrouck zag zijn Anderlecht met 1-0 de boot ingaan bij Racing Genk, maar sprak achteraf verrassend genoeg van "de beste match van het seizoen" van zijn ploeg. Philippe Clement blijft ondanks de lof zijn ploeg als underdog beschouwen.

  "Er verdienden 2 ploegen om te winnen, maar dat is raar, want je kunt geen 6 punten uitdelen", zegt Anderlecht-coach Vanhaezebrouck. "Een gelijkspel was misschien logisch geweest, maar wij verijdelen zelf de gelijkmaker. Makarenko scoort, maar Dimata houdt de bal eruit."

   

  "Toch mogen we als team trots zijn op wat we gebracht hebben. Ik vind dit onze beste match van het seizoen. Alleen ging de eerste 4 matchen alles binnen en gaat het nu moeilijker."

   

  "Het enige minpuntje aan onze start zijn de 2 punten die we lieten liggen tegen Antwerp. Die 2e helft was ondermaats. Als we daar lieten zien wat we vandaag toonden, was dat altijd goed geweest voor 3 punten."

   

  Vanhaezebrouck voelt dan ook geen druk, nu de kloof met Club Brugge is gegroeid tot 6 punten. "We mogen niet naar Club kijken. We zijn aan het heropstarten. We hebben al heel wat stappen gezet. Het geluk is alleen niet aan onze kant."

  Clement: "Genk is geen échte topploeg"

  Philippe Clement toonde zich erg tevreden dat Genk voor het eerst in 20 jaar in de reguliere competitie thuis kon winnen tegen Anderlecht. "Al die mooie ploegen van Genk, met Sonck, Dagano, De Bruyne, Courtois,... waren daar niet in geslaagd."

   

  "Was het verdiend? Dat vind ik niet belangrijk. We hebben ook al matchen gehad - bijvoorbeeld thuis tegen STVV - dat we meer verdienden. En onverdiend was het zeker niet. Het is ook onvermijdelijk dat je tegen echte topploegen kansen weggeeft."

   

  Echte topploegen? Dus Genk is geen topploeg? "Nu wel, maar we moeten dat bevestigen. Ik ben benieuwd hoe lang we dit volhouden. Club, Anderlecht en Standard zijn voor mij nog altijd de 3 topploegen. Wij gaan de strijd aan om zo lang mogelijk in hun spoor te blijven."