• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings wint voor 6e jaar op rij skeelermarathon van Berlijn

  Bart Swings

  Bart Swings blijft regeren op de langste afstand.

  Bart Swings blijft op zijn skeelers ongenaakbaar in Berlijn. Door de regen kon Swings zijn parcoursrecord van 2015 wel niet verbeteren. Bij de vrouwen moest Sandrine Tas vrede nemen met de 2e plaats.

  Bart Swings had al van bij de start de leiding genomen, maar kon Ewen Fernandez en Nolan Beddiaf uiteindelijk pas in de sprint afschudden. Hij gooide zijn skeeler over de finish na 57'58", een dikke minuut trager dan zijn parcoursrecord van 2015. Door de regen was het wegdek wel spekglad, waardoor de skeeleraars geen risico's namen in de bochten.

   

  Sandrine Tas kon niet voor een dubbele Belgische triomf zorgen, zoals in 2015. Zij moest de Duitse Rumpus voor zich dulden. Tienduizenden mensen stonden langs het parcours om de sporters aan te moedigen.