• home
 • video
 • pas verschenen

  Sunweb maakt favorietenrol waar in ploegentijdrit Madrid Challenge

  Team Sunweb had zijn eer als wereldkampioen te verdedigen.

  De rensters van topfavoriet Team Sunweb hebben de ploegentijdrit in de Madrid Challenge by la Vuelta naar hun hand gezet. Leah Kirchman bolde als eerste over de streep en start morgen in de leiderstrui.

  Team Sunweb had een reputatie te verdedigen als wereldkampioen ploegentijdrit van 2017 in Bergen. Lucinda Brand, Leah Kirchmann, Liane Lippert, Pernille Mathiesen, Coryn Rivera en Ellen van Dijk stelden niet teleur. Ze legden het parcours van 12,6 km in Boadilla del Monte af in 17'40".

   

  Wiggle High5 moest vrede nemen met de tweede plek, Mitchelton-Scott, de ploeg van onze landgenote Jolien D'hoore pakte de derde plaats. Morgen staat een (sprinters)etappe van 100,3 km met start en aankomst in Madrid op het programma. In de vorige twee edities van La Vuelta won D'hoore steevast de sprint.

  Uitslag Madrid Challenge by La Vuelta:

  1. Team Sunweb - 17'40"
  2. Wiggle High5 - op 18"
  3. Mitchelton-Scott - 46"